Om oss

Hej och välkommen till vår glada hundsida!

Vi heter Tommy och Catrine och är ett medelålders par som älskar våra hundar som vårt liv kretsar omkring. Vi har två utflugna barn och den tredje minstigen bor fortfarande hemma hos oss tillsammans med våra keldjur. På den här bloggen kommer vi att dela med oss av våra erfarenheter och vårt dagliga hundliv. Vi åker på många hundutställningar och tävlingar. Mycket i vårt liv kretsar kring att få våra tikar parade och vår hane att åka och para några tikar. Det är egentligen ett heltidsjobb, men inget som vi kan leva på tyvärr. Vi bor i en mindre stad i mellan Sverige. Hundarna har vi själva importerat. Är du själv intresserad av att importera någon hund kan du läsa mer här.

Våra stjärna kookiern Cita

Om oss

Vi har två stora hundar, en nederlandske kookikerhondje, även kallad kookier. Precis som namnet antyder är det en hund från Nederländerna och är en utmärkt sällskapshund. Rasen är relativt ny i Sverige och räknas till setter. Många använder den att jaga fågel med, men fungerar ypperligt som sällskapshund. Den kräver en hel del aktivering för att må bra. Så man kan kort och gott säga att den passar den lite mer aktive hundägaren. Då hunden är så pass smart så kräver den en väldigt tydlig husse eller matte för att den inte ska manövrera och överlista dig.

Vår andra stjärna papillon Ronita

Om oss

Vår största stjärna (som hon själv tror att hon är) är vår lilla vän Ronita. Hon är en helt fantastisk familjehund. Man kan helt enkelt säga att hon är en stor hund i en liten kropp. Hon älskar att träna och är minst lika smart som kookiern Cita. Det kan faktiskt vara rätt roligt att se hur de överlistar varandra. Ibland ser det ut som de försöker överlista varandra. Hon har ett stort hjärta, men är inte lika förtjust i nya människor som Cita är. Hon kan vara lite mer avvaktande utan att för den delen bli vaktig.

Vår tredje och kanske den allra mest kända av dem alla, vår egen Roxy

Vår tredje hund är en stabyhoun. Även den är från Nederländerna och en fågelhund. Den tillhör familjen spaniel. Roxy är vår enda hane och defentitivt inte kungen på sin gård. Han vet sin plats bland honorna. Han är sprallgubben som älskar att retas och göra roliga saker. Roxy kan man säga är klassens clown här på gården. Han älskar att umgås med folk, jaga pinnar och ibland bara springa omkring bara för att det är så roligt att springa. Med Roxy i familjen blir det alltid lite gosidare och aldrig någonsin tråkigt

Den glada trion

Den är en kort presenation om vår glada trio som upptar den mesta av vår tid. Vi hoppas kunna dela med oss av många roligheter, tips och dagliga berättelser om vad vi gör på vår gård. Förutom att träna våra hundar reser vi en hel del, mest för utställningar och för att para någon tik eller få våra tikar parade. För det mesta är vi på språng med något roligt. Vi hoppas ni kommer att gilla vår sida.