Veterinärbesök

Veterinären är inte så popular hemma hos oss och våra hundar. De har hunnit vara med om några små incidenter som gjort att de reagerar bara vi kommer till veterinärkliniken och innan vi ens har hunnit gå in. En gång hade en av mina tikar fått i sin lite av min medicin vilket gjorde att vi fick åka in akut och ge henne en spruta så hon skulle kräkas upp medicinen som kunde vara skadlig för henne. Väl inne på kliniken när hon fått sprutan började hon kräkas och mådde riktigt dåligt. Öronen hängde, medicinen hade redan absorberats och som tur var gick det bra den här gången. Andra gången vi var där hade hanhunden fått ett ormbett på insidan av ena låret. Han var mer loj än normalt och hängig. Vi trodde mest att det berodde på att vi varit i stugan på landet. När vi kom hem såg vi bitmärket och det svullna benet. Vi åkte akut in till veterinärkliniken. Det är tur de finns. De satte dropp på hunden och gav antibiotika. Sedan var det bara att vänta. Som tur gick det bra den här gången. Vi fick veta att ormbett var farliga om de tog på benen än om hunden blev biten i nosen.

Försäkring vid veterinärbesök

Veterinärbesök

Det är viktigt att man har en bra försäkring på sin hund. När olyckan väl är framme och du behöver åka till veterinären är det guld värt att ha en bra försäkring som både hjälper och skyddar dig. Det kan bli väldigt dyrt om du inte har en bra försäkring. När du skaffar din hund bör du boka tid med en försäkringsrådgivare eller kanske ta ett snack med veterinär vad som är viktigt och vad du kan tänkas behöva.

Plåstra om hunden

En annan gång behövde hunden bara plåstras om lite. Den hade fått någon infektion i skinnet som gjorde att den tappade pälsen och fick blöta sår som var infekterade. Det gick över när jag fick ett schampo mot svamp och antibiotika