Laga din egen hundmat

Det är enkelt att laga sin egen hundmat. Om du är jägare eller har tillgång till någon som brukar jaga eller slakta sina egna djur så ska du be om att få vara med och ta reda på både inälvsmat och lite annat smått och gott för hundarna. Du bör tänka på att det ska vara en ganska välbalanserad kost med vitaminer och nyttigheter som hunden behöver, tänk på att de inte alltid behöver samma behov som vi människor. Om din hund väntar valpar ska du även ta hänsyn till det. Har du valpar så ska de ha ungefär samma typ av mat som du gav din tik när hon var dräktig. Det måste vara både mer fett och näring i deras mat.

Lite tips

Det finns massor på djuren som du kan använda dig utav och som du kanske aldrig tänkt på. Du har säkert köpt grisöron till dina hundar någon gång. Förutom öronen är svansar jättebra att ta reda på och torka. Här kommer lite tips på vad som kan vara användbart att ta reda på och torka.

Öron och svansar tillhör bland det vanligaste som man kan köpa i affärerna, men förutom det är strupen, levern och trynet ypperligt att torka. Det går relativt fort och hundarna bara älskar det. Om du har förmånen att känna någon bonde som slaktar själv så kanske du kan be om att få det slaktavfall som blir över. Du kan använda så mycket mer än du tror. Det kött och fett som du valt att koka och finfördela kan du blanda ut med lite ris, morötter och brännässla. Det ger vitaminer och tillför hunden sånt som den verkligen behöver. Gör små portioner och frys in så har du god och nyttig mat till dina hundar en tid framöver.

Baka själv

Du kan baka dina egna hundkex. Om du har en känslig hund eller en hund som är allergisk är det jättebra att baka själv så du vet vad hunden får i sig. Det finns massor av bra recept att ta del av.