Lydnatsträning med hundarna

Vi tränar våra hundar två till tre gånger i veckan och oftast i omgångar. Ibland tränar vi två hundar samtidigt med den tredje i bilen.I veckan som var har vi tränat både lydnad och agility. Den träning som har mest fart i sig får Tommy ta, dvs agility. Jag orkar inte riktigt att springa som man måste göra mellan hindren. När jag fått bättre kondition ska jag ge mig in på det med.

Lydnadsträning

Lydnadsträning är bra både för dig och dina hundar. Det gör att både du och din hund kan känna er tryggare i olika situationer. Ni får ett större utbyte av varandra när ni kan hålla varandra sällskap på betydligt mer platser än utan en hund som är tränad. På Svenska Kennelklubbens hemsida kan du läsa om olika tävlingsformer och regler, klicka här. Du kommer se att lydnad innehåller så mycket mer än bara få sin hund att göra som du själv vill. Ni kommer få många roliga stunder tillsammsn.

Rallylydnad

Precis som det låter är det en ganska fartfylld tävling, men inte med motorer utan med din hud.

Du kommer att ta dig runt en baran i olika svårighetsgrader. Vid varje moment som du ska göra kommer det finnas en liten skyld där det står vad du ska göra. Du kommer behöva manövrera din hund runt hela banan. Du får hålla på och berömma din hund hur mycket du vill, men inte ta i den. Din hund kommer att älska

Agility

Vill du tävla i en riktigt fartfylld lydnadstävling ska du satsa på agility. I agility finns det en baran med olika hinder som hunden ska ta sig runt med dina kommandon. Då du själv ska spring genom banan krävs det att du har lite kondition så att du orkar. Hunden ska ta sig runt över hinder, genom tunnlar och över broar.Det är två moment som är lite extra spännande i agility. Det ena är bron som ser ut som en gungbräda. Många hundar blir rädda för smällen när brädan slår i backen Det är viktigt att inte skrämma hundar när man tränar agility eller att pusha dem för hårt. Ser ni någon som inte hanterar sina djur med respekt eller att någon av hundarna är vanvårdade kan ni läsa mer här man går tillväga.