Långpromenad i skogen

Det finns så otroligt manga fördelar med att ha en hund eller flera. Förutom att de är det bästa sällskapet så måste de ut ett par gånger per dag. Det innebär att även du får röra på dig och får frisk luft. Det allra bästa är om man har tillgång till någon stig eller promenadstråk i någon skog i närheten av där du bor. Där kan ni ta långa promenader som är bra både för dig och hunden. Förutom den friska luften så stärker ni era kroppar då underlaget är ojämnt och fler muskelgrupper får röra på sig. Det är fridfullt och skapar ett inre lugn för er alla som är ute där. Medan mina hundar var valpar så gick vi inga långa promenader för att de inte skulle göra illa sig eller stoppa i sig en massa onödiga saker som valpar annars har en tendens att göra.

Svamp

Långpromenad i skogenIdag när mina hundar är vuxna så brukar vi åka en liten bit utanför stan. Där finns otroligt fina gamla skogsstigar och vi får vara alldeles själva. Jag brukar vara ute i flera timmar på de promenaderna. Hösten är min favoritårstid när jag får passa på att plocka svamp och bär. Hundarna springer omkring och är aldrig långt ifrån mig. De kan göra en liten lov in i skogen, men efter någon minut kommer de alltid tillbaka för att kolla lhur långt jag har kommit. De har alltid full koll på vart jag är. På våren händer det att vi springer på något gammalt älghorn som en tjur fällde i höstas. De brukar jag ta hem och såga till bitar och ge hundarna. De älskar att gnaga på hornen. När jag är ute på mina långpromenader ute i skogen har jag alltid en ryggsäck med mig. Där finns fika till mig och vatten till hundarna och små godisar som jag kan belöna med. Fikastunden brukar bli en höjdpunkt. Hundarna har fått sprunga ifrån sig det värsta springet de haft i benen och de brukar lägga sig förnöjt intill mig och njuta. Man kan se att de verkligen är i sitt rätta element när de får vara ute i skogen och ströva omkring.